Az észak-amerikai hoki

A Sharks és a Wild még gólt sem kapott

2014.10.13. 12:46 Ryan O'Brien

tornyr.jpgElőször idézzük fel a hétfő hajnali meccseket, majd jöjjönek a vaásrnapiak. A hajnali két győztesnek, a Torontónak és a Los Angelesnek is a harmadik meccsén sikerült előszöt nyernie. Talán a Maple Leafs sikere nagyobb fegyvertény, ugyanis idegenben, a New York Rangers otthonában harcolta ki. Nem kis bravúrral, a második harmadban, valamivel több, mint kilenc perc alatt, ütöttek öt gólt. A New York-i Rich Nash már négy gólnál tart, de a pontszüretből most Phil Kessel vezzet ki a részét a legjobban, gólt ütött és két asszisztot osztott ki. Nem érdemtelenül lett a meccs embere. A második harmadban alaposan megszorta ellenfelét a Toronto, 19 kapura lövést, és öt gólt lehetett feljegyezni. A Maple Leafs 1990 óta nem kezdte három vereséggel az idényt, most is megúszta ezt a szégyent. Szegény Henrik Lundqvistot a negyedik bekapott gól után lecserélték.

A második harmad végére lerendezte a meccset a Los Angeles, a bajnok első győztes összecsapásán ekkor már 4-0 volt az állás, Bryan Little, 37:47-nél egyenlített. Ezúttal remekül működött a Tyler Toffoli, Jeff Carter, Tanner Pearson sor, mindhárman 1+1-gyel zárták a meccset, Drew Doughty két gólpasszt is adott, ezzel 164-nál tart, a Kings történetében az ötödik helyre jött védők rangsorában. A Winnipeg védőjének, Mark Stuartnak szomorúra sikeredett pályafutása 500. meccse.

Vasárnap 15 meccset játszottak, azaz az összes csapat pályára lépett, erre ebben a szezonban még egyszer kerül majd sor. A Washington idegenben lepte meg a Boston, Alekszandr vecskin kezdte a gólgyártás, kettőig jutott, a Capitals pedig négyig meg sem állt. Braden Holtby 29 védéssel hozta karrierje 12. gólnélküli meccsét. Ezzel a sikerrel mebvan Barry Trotz első szezonbeli győzelme.

A Toronto mielőtt New Yorkba ment volna nyerni, simán kikapott otthon a Pittsburgh-től, amelyben Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is elemében volt. A kanadai és az orosz hokis is góllal és két gólpasszal zárta a meccset, előbbit a legjobbnak választották. Patrick Hornqvist is hamar megtalálta a helyét, Chris Kunitz-cal és Crosbyval egy sorban két gólt és négy pontot hozott össze ezen a meccsen. A Penguins végül 41 kapura lövésig jutott el, szemben a torontói 25-tel. A meccsen egyébként öt emberelőnyös gól esett.

A második meccsén máris odalett a Detroit veretlensége, pedig az utolsó harmad elejéig még náluk volt az előny az Anaheimmel szemben. Aztán Matt Beleskey és a duplázó Ryan Getzlaf megfordította a meccset. A hazaiak vitatták a harmadik vendéggól jogosságát, szerintük az Anaheim-csatár szabálytalanul vette el a korongot Kronwalltól. A Ducks újonca, William Karlsson egy kapuvasos lövéssel tette le a névjegyét. A Detroitból Gustav Nyquist második meccsén is betalált.

Büntetőkkel nyert az Ottawa, ráadásul éppen a Tampa Bay legjobbja, Steven Stamkos hibázott, Mika Zibanejad viszont belőtte. Az ottawai Robin Lehner 38-szor védett, kollégája Ben Bishop 32-vel. Nagy volt a nyomás a Senators kapuján, a második harmadban 18-6 volt a kapura lövése aránya.

Lesz gondja a Floridának ebben a szezonban, most a New Jersey intézte el, amely az első két meccsén 11 gólig jutott, ilyen eredményesen pedig 1991 óta nem kezdte a szezont. Mike Cammalleri már a harmadik gólját lőtte, Damon Severson pedig élete második meccsén, az elsőt, sőt az első gólpassza is megvan a 20 évves, 2012-es draft második körösének. A Devils az első harmadban elintézte a meccset, ekkor már 4-0-ra vezetett, a Panthers pedig öt éve nem kapott ki ilyen különbséggel saját közönsége előtt.

Jól kapta el a fonalat a New York Islanders, és néhány órán belül másodszor is elintézte a Carolinát. Johny Boychuk megint elemébemn volt, két gólpasszt adott, akárcsak Kyle Okposo. John Tavarás, és Brock Nelson góllal és gólpasszal zárt. A meccs amúgy változatos volt, húsz percig az Islanders vezetett a Canes egyenlített, aztán a másodikban szerzett újabb két gólra már csak a triplázó Jiri Tlusty tudott válaszolni

Igencsak beragadt a rajtnál a Philadelphia, amelynek még nincs győzelme, egyetlen pontját pedig vasárnap, a Motréal ellen elbukott büntetős meccsen szerezte. Pedig nagyon nem úgy nézett ki, hogy itt vendégsiker fog születni. A 47. percben még 3-0 állt az eredményjelzőn, aztán a Canadiens hét és fél perc alatt három gólt berámokt. Az egyik oldalon Wayne Simmonds, a másikon Tomas Plekanec tart már 4-4 gólnál. A találkozó a nyolcadik büntetővel dőlt el, és Paranteau szerezte.

Kettőből kettővel áll a Columbus is, amely Rangerst verte, ilyen kezdet 2009 óta nem volt a csapat életében. A csapat szlovák újonca, Marko Dano első NHL-gólját szerezte. Blue Jackets csapategységét jelenti, hogy ezen a meccsen mind a négy sora betalált, Artyom Anyiszimov kétszer is. Rick Nash pedig volt csapata ellen volt eredményes.

Javított a St. Louis is, és Kevin Shattenkir, valamint Paul Stastny 3-3 gólpasszával somán verte a Calgaryt. A Flamesben Jiri Hudler és David Jones is kihagyta a meccset sérülés miatt.

Lassan indult be a Nashville, csak a 40. percben egyenlített a Dallas ellen, utána viszotn az utolsó harmadban két gyors gól eldöntötte a meccset. A Predators egyik legértékésebb játékosa, Paul Gaustad ezőttal gólt lőtt és gólpasszt adott, Eric Nyström 1+2-vel zárta a találkozót.

Magabiztosan halad a cél felő a Chicago, amely az utolsó harmadban, tizenegy és fél perc alatt lőtt négy góllal intézte el a Buffalót. A hazaiaknál Zemgus Girgensons már második gólját lőtte a szezonabn, a Chicagóban Duncan Keith, Marian Hossa, és Patrick Kane is eredményes volt. A legtöbb pont Brandon Saad neve mögé került, aki három gólpasszt jegyzett. A Kane, Andrew Shaw, Brandon Saad sor 2+5-tel zárta a találkozót.

Nem voltak rosszak azok az előre jelzések, amelyek a Colorado idei vergődéséről szóltak. Az Avs most nem csak kikapott a Minnesotától, de gólt sem tudott ütni Darcy Kuempernek, a Wild kapus 30-szor védett jól. 2008 óta nem kezdte két vereséggel a szezont a Colorado. Bár Patrick Roy edző csapata jobban játszott, mint az első meccsen, de továbbra is nagyon elégedetlen a szakvezető a látottakkal. Ráadásul a csapat most egy négy meccsből álló idegenbeli túrára indul.

Azt már tudjuk, hogy a Los Angeles sem nyertlen, de mielőtt ez bekövetkezett volna az Arizonától kapott ki úgy, hogy Pearson és Jeff Carter góljaival 2-0-ra is vezetett. 16 másodperccel a hosszabbítás lefújása előtt Oliver Ekman-Larsson döntötte el a vasárnapi meccset. A Coyotes-ban meglepetésre Devan Dubnyk kezdett, de megállta a helyét, 24-szer védett jól. Ekman-Larsson karriercsúcsnak számító nyolc lövéset eresztett meg, de csak egy, viszont a legfontosabb volt pontos. Keith Yandle három gólpasszt adott.

Nyolc gólt, büntetőpárbajt hozott a Vancouver és az Edmonton találkozója. Végül egyetlen Oilers-játékosnak sem sikerült betalálni, a másik oldalon is csak Chris Higgins volt eredményes. A vancouver Daniel Seding ezúttal az előkészítésben jeleskedett, három gólpasszt adott, az első volt pályafutása 500. asszisztja.

A San Jose úgy nullázta le a Winnipeget, hogy a harmadik harmadban egyetlen egyszer sem ütött kapura. A ligában a Minnesota és a Sharks az a két csapat, amely két meccsen egyetlen gólt sem kapott eddig. Azúttal Alex Stalock 30 védéssel maradt hibátlan.

5. játéknap, október 12.

New York Rangers-Toronto Maple Leafs 3-6 (1-1, 1-5-, 1-0)

Los Angeles Kings-Winnipeg Jets 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

4. játéknap, október 11.

Boston Bruins-Washington Capitals 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

Detroit Red Wings-Anaheim Ducks 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Tampa Bay Lighting-Ottawa Senators 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Florida Panthers-New Jersey Devils 1-5 (0-4, 1-1, 0-0)

New York Islanders-Carolina Hurricanes 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)

Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 3-4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-0, 0-1)

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

St. Louis Blues-Calgary Flames 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Nashville Predators-Dallas Stars 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Chicago Blackhawks-Buffalo Sabres 6-2 (2-2, 0-0, 4-0)

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0)

San Jose Sharks-Winnipeg Jets 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Címkék: sport nhl

A bejegyzés trackback címe:

https://powerplay.blog.hu/api/trackback/id/tr86786779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

NHL

A világ egyik legjobb bajnoksága és annak hátterei. Hirek, statisztikák. NHL, AHL, ECHL, CHL.

Friss topikok

Címkék

adam oates (1) adatbank (4) ahl (51) alain vigneault (1) aleksander barkov (1) alekszandr ovecskin (4) all star-hétvége (4) anaheim ducks (1) antti raanta (1) árvíz (1) a hét legjobbja (1) a hét legjobbjai (1) ben bishop (1) bobby ryan (1) boston (1) boston bruins (2) brandon dubinsky (1) brian burke (1) buffalo sabres (2) bűncselekmény (1) bundesliga (1) calder cup (1) calgary flames (2) carey price (1) carolina hurricanes (1) carter hutton (1) chicago blackhawks (7) chl (1) claude giroux (1) colorado avalanche (3) columbus blue jackets (1) corey crawford (1) corey perry (1) cory schneider (1) craig mactavish (1) dallas stars (5) daniel alfredsson (2) dan bylsma (1) dave tippett (1) del (1) detroit red wings (1) dominik hasek (1) draft (6) duncan keith (1) dustin brown (1) ebel (1) echl (42) edmonton oilers (5) Egyesült Államok (2) előszezon (26) florida panthers (3) fotó (2) frederik andersen (1) gordie howe (1) grand rapids (1) gregory campbell (1) halálozás (1) hall of fame (2) henrik lundqvist (1) henrik zetterberg (1) hetényi zoltán (8) hírek (2) ilja brizgalov (2) ilja kovalcsuk (3) jack johnson (1) jamie benn (1) jaromir jagr (5) jaroslav halak (1) jason spezza (3) jay bouwmeester (1) jean-sebastien giguere (1) jevgenyij kuznyecov (1) jevgenyij malkin (3) jevgenyij nabokov (1) joe pawelski (1) joe sakic (1) johnny oduya (1) john tortorella (3) jonas hiller (1) jonathan bernier (2) jonathan quick (1) jonathan toews (2) jordin tootoo (1) kanada (3) kari lehtonen (2) kereskedés (2) khl (3) kóger dániel (7) kris letang (1) lindy ruff (1) lockout (64) los angeles kings (2) marc-andre fleury (2) martin brodeur (4) martin havlat (1) martin St. louis (1) mats sundin (1) mez (1) miikka kiprusoff (1) mike eruzione (1) mike green (1) mike modano (1) mike richards (1) mike smith (1) minnesota wild (2) montreal canadiens (3) nagy-britannia (1) nagy gergő (5) nail jakupov (1) nashville predators (4) nathan horton (1) nathan mackinnon (1) nationalliga (1) ncaa (1) new jersey devils (4) new york islanders (5) new york rangers (2) nhl (974) nhl-awards (2) niklas backström (1) ohl (1) olie kolzig (1) olimpia (12) ottawa senators (3) p.k. subban (1) pascal dupuis (1) pascal leclair (1) patrice bergeron (3) patrick elias (1) patrick kane (2) patrick roy (3) pat quinn (1) paul maclean (1) pavel bura (1) pavel dacjuk (3) pekka rinne (1) peter chiarelli (1) peter laviolette (1) philadelphia flyers (5) phil kessel (1) phoenix coyotes (6) pittsburgh penguins (3) playoff (88) qmjhl (1) randy carlyle (1) rené bourque (1) reto berra (1) reto suri (1) rich peverley (2) rick nash (1) roberto luongo (2) roman josi (1) ryan johansen (1) sidney crosby (3) sport (1040) stanley kupa (19) steven stamkos (3) steve montador (1) svájc (1) szemjon varlamov (2) szergej goncsar (1) szerződések (23) szlava vojnov (2) tampa bay lightining (1) teemu selanne (2) thomas vanek (4) tim thomas (3) tomas hertl (1) tomas vokoun (1) toronto maple leafs (4) trade (1) tuukka rask (2) tyler seguin (1) u20-as világbajnokság (1) václav prospal (1) vancouver canucks (3) vezina trophy (1) video (1) világbajnokság (5) világkupa (1) vincent lecavalier (2) wade redden (1) washington capitals (1) wayne gretzky (2) whl (1) winnipeg jets (1) winter classic (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása